+90 533 923 09 63

Saatlik Dalış mı? Günlük Dalış Mı?

İster Saatlik Dalış Yapın İster Günlük Dalış

Fethiye dalış yapmak için en güzel lokasyonlardan birisi, Akdeniz ve Ege’nin birleşen berrak sularında ve derinliğinde oldukça çeşitli canlılarla karşılaşabiliyoruz. Dalış yapmak isteyen gezginlerimizin aklına gelebilecek ufak sorularla başlayalım .

Soru: Dalış yapmak için yüzme bilmem gerekiyor mu?

Soru: Dalış Yapmak İçin Daha Önce Dalış Yapmış Olmam Gerekiyor mu?

Soru: Basınç İle İlgili Korkularım Var Bu Korkuyu Nasıl Yenebilirim?

( Basınç travmasını çokça geçirmiş biri olarak, dalış yaptığımda oldukça keyif aldığımı ve tekrar tekrar yapmak istediğimi de sizlerle paylaşmalıyım.)

Soru: Dalış İçin Sigortamız Var Mı?

Soru: Dalışa gittiniz ve basınç açısından bir huzursuzluk hissetiniz , bu aktiviteyi boşa mı satın almış oldunuz?

Dalış Planlaması Yapılırken Neye Dikkat Edilmeli

Genellikle tatil için düzenlenen aktivitelerde planlama yaparken bir sıralama yapmanız gerekmektedir. Dalış yapmak isterseniz ve başka bir aktiviteyi de aynı gün içersinde yapacak olursanız , dalışı kesinlikle o gün için sona bırakmanızı tavsiye ediyoruz.

Kulaklarınızda olabilecek hafif tıkanıklık birkaç saatlik ya da o gün için sizi biraz yorgun hissettirebilir.

Peki ya saatlik dalış ve günlük dalışı neye göre tercih etmeli?

- Saatlik Dalışlar -

Saatlik dalış zaman planlaması açısından çoğu gezgine güzel bir alternatif sunmaktadır.

Tekne’den Dalış

Ölüdeniz’den hareket eden tekne ile Mavi Mağara’ya ya da Akvaryum Koyuna giderek ön eğitim ile tek seferlik bir dalış yapmış olacaksınız. Ölüdeniz’den kalkan teknenin gidiş ve gelişi ortalama olarak 2-3 saat sürmektedir. Bu sebeple günde 4-5 ayrı saatte günlük dalışa katılma imkanı da sağlamaktadır.

Bir Diğer Alternatif Olan Kıyı Dalışı

Kıyıdan ve daha kaliteli bir dalış yapmak isterseniz; Ölüdeniz’in Kumburnu’nda yer alan dalış merkezimizde saatlik dalış gerçekleştirebilirsiniz. Her seviyeye uygun ve hedefinize göre eğitim paketlerinin yer aldığı, uluslararası kuruluşların sertifiklarını almaya hak kazanabileceğiniz nadir bir eğitim merkezidir.

- Günlük Dalış -

Günlük dalış ise sabah 9-10 gibi hareket eden teknenin akşam üzeri 4-5 gibi dönüşü ile bir gününüzü teknede 2 ayrı koya giderek , yüzerek , dalarak , güneşlenerek geçirmenize olanak sağlar . Bu tur da aynı zamanda öğle yemeğiniz de dahil olacaktır.🍛 Bir başlangıç dalışı ve ardından tam dalış yaparak, o günlük dalışa doyarak dönmüş olacaksınız. Neye göre tercih etmeli konusuna gelirsek çocukluğumuzdan beri hakim olduğumuz bir şey vardır ki; deniz yorar. Az da vakit geçirseniz yorar, ne kadar çok vakit geçirirseniz bir o kadar çok yorar.

Tatilinizde gününüzü planlarken bir sıkışıklığınız yoksa ve ilk dalışınız ya da Fethiye’de ilk dalışınız ise günlük dalış en güzel tercih olacaktır. Gün boyu teknede koydan koya dalışa gitmeyi kim istemez ki? Yorgunluğunuzla yiyeceğiniz o akşam yemeği ve dalacağınız o uyku en tatlılarından birisi olacaktır.🤿

✍🏻Doğa Nil Doğanlı

Mavi Mağara’ya

Bugün Flyspot ile başlayın!

“FlySpot ile seyahat etmenin kolaylığını keşfedin! Sizin için sadece bir tıklama uzaklığındayız ve tatiliniz boyunca size yardımcı olmak için buradayız. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak bize istediğiniz herhangi bir soruyu sormaktan çekinmeyin. Sorunsuz yolculuğunuz bir mesaj uzağınızda!”

Şimdi başla