+90 533 923 09 63

Kayaköy

Antik Likya uygarlığının en önemli kentlerinden biri

Karmylassos kalıntıları üzerine kurulmuş bu yerleşme alanı günümüzde Kayaköy olarak biliniyor. Fethiye merkezine yaklaşık olarak 8-10 km uzaklıkta bulunan Kayaköy, taş evlerden oluşan eski bir şehir. Geçmiş yıllarda Lebessos adı ile anılan Kayaköy, Fethiye’nin köklü tarihini daha yakından tanımak isteyenlere eşsiz bir fırsat sunuyor. Atacağınız her adımda antik yerleşme kalıntılarını görebileceğiniz harika bir yürüyüş yoluna sahip. Tarihi bir yer olmasının yanı sıra unutulmaz manzaralar sunması sebebiyle de hem yerli hem yabancı turistler tarafından oldukça ziyaret ediliyor.

Ölüdeniz’e uzunda olsa yürüme mesafesinde olması ise özellikle yaz aylarında konaklama için sıkça tercih ediliyor. Aynı zamanda saatlik bir at turu ile de bir gezinti yapabilirsiniz, oldukça keyif alacağınızdan eminiz. At turunun başladığı lokasyonda salaş bir restoran ve hatıra olarak almak isteyeceğiniz aksesuarların satıldığı hoş çardaklar mevcut. At turu yapmak için gidecekseniz bineceğiniz at için için elma ve havuç gibi bir atıştırmalığı yanınıza alıp, atınızı beslemeniz aranızda hoş bir diyalog kurmanın güzel başlangıcı olabilir. Gözlerinide tarihi canlandırmak için muazzam bir ziyaret noktası olan Kayaköy’e bir fırsat vermenizi ve gitmişken taze kekik toplamanızı tavsiye ederiz.

Bugün Flyspot ile başlayın!

“FlySpot ile seyahat etmenin kolaylığını keşfedin! Sizin için sadece bir tıklama uzaklığındayız ve tatiliniz boyunca size yardımcı olmak için buradayız. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak bize istediğiniz herhangi bir soruyu sormaktan çekinmeyin. Sorunsuz yolculuğunuz bir mesaj uzağınızda!”

Şimdi başla